PERSBERICHT
November 2015

 

Michelinrestaurant Amarone geeft kijkje in de keuken

Hobbykoks zijn sterrenchef voor een dag

Meekoken in een sterrenrestaurant, daarvoor hoef je niet per se mee te doen aan een tv programma. Via Gastkok.nl kun je als hobbykok een dag meedraaien in de keuken van onder meer het Rotterdamse restaurant Amarone. Gert Blom, chef kok van het restaurant bekroond met een Michelinster, is zo enthousiast over het initiatief, dat hij een jaar lang ambassadeur voor het initiatief is. “Ik vind het oprecht leuk om hobbykoks te laten meedraaien en zo te laten zien wat wij nu doen en met hoeveel liefde en toewijding wij aan het werk zijn.”

 amarone

Vanaf het moment dat Gert werd gevraagd voor Gastkok.nl, zag hij het als een prachtkans om een kijkje in zijn culinaire wereld te geven. Via Gastkok.nl kunnen mensen een dag lang aan de slag in de keuken van een professioneel restaurant. De Rotterdamse chef wil laten zien wat er nu echt gebeurt achter de schermen van een restaurant. “Mensen hebben vaak geen idee wat wij precies doen. Ik wil het algemeen besef doen groeien wat koken op ons niveau inhoudt, hoeveel tijd en liefde wij daar in steken. Gasten realiseren zich bijvoorbeeld niet dat wij van half negen ’s ochtends tot half twaalf ’s avonds in touw zijn. Op die manier krijg je vanzelf meer waardering voor arbeidsintensieve gerechten die met mooie ingrediënten bereid zijn.”

Culinair Ambassadeur

Gastkok.nl is het culinaire concept van Hans Zwart. Nadat een vriend werd gevraagd om tijdens een druk weekend in een restaurantkeuken mee te draaien, bedachten ze samen dat er vast meer kookliefhebbers zijn die de kunst willen afkijken van de echte chefs. Niet lang daarna was Gastkok.nl een feit en sloten de eerste restaurants zich aan. Inmiddels kunnen keukenprinsen en –prinsessen bij veertien gerenommeerde restaurants aan de slag, waarvan Amarone tot nu toe het enige restaurant met een Michelinster is. Niet voor niets vroeg Hans Zwart de Rotterdamse chef-kok om ambassadeur te worden voor zijn concept: “de ambassadeur moest een kok zijn met een goede naam in het vak en onder gasten.
Het enthousiasme van Gert en zijn inbreng maakt hem tot de aangewezen persoon. Hij is een man van beleving en wil er voor de hulpkoks echt een leuke dag van maken.”

Interesse is het enige vereiste

Hobbykoks die zich via Gastkok.nl aanmelden (of een dag cadeau krijgen), draaien mee als (bijna) volwaardige kracht. Gert: “ze krijgen echt een taak, het is niet zo dat ze met de armen over elkaar een beetje toe komen kijken. Vaak zijn het vrij ervaren hobbykoks, al is dat geen vereiste om mee te draaien. Het enige vereiste is enthousiasme en interesse. Ze mogen ons dan ook alles vragen. Ik geniet daar van. Ik houd van mijn vak en geef het graag door aan anderen. Uit eten gaan was bij Amarone nu nog meer een totaalbeleving. Mensen laten genieten is ons vak, nu ook in de keuken.”

Over Amarone

Het met een Michelinster bekroonde restaurant Amarone wordt gerund door chefkok Gert Blom. De kookstijl van Gert Blom is diep geworteld in de Franse keuken, maar dan wel in een lichtere uitvoering. Daarbij laat Blom zich graag inspireren door de mediterrane keuken, getuige de legendarische truffelrisotto die al jaren op de kaart staat. Begin dit jaar kreeg het interieur een make-over. Inmiddels gaan gastronomie en gastvrijheid naadloos samen, dankzij het comfortabele interieur vol warme tonen en zachte materialen. Amarone is gevestigd aan de levendige Rotterdamse winkelstraat Meent, die de laatste jaren is uitgegroeid tot een winkelstraat met allure.

Over Gastkok.nl

Via Gastkok.nl kunnen mensen een dag lang meedraaien in een professionele keuken, waar ze de fijne kneepjes van het vak kunnen leren. Voor een bedrag van € 145 maak je van opening tot sluit deel uit van de keukenbrigade en kun je je eigen kookkunsten meten aan die van de professionals. Je kunt jezelf ook als koksduo aanmelden. Boeken kan via de website www.gastkok.nl

 

Overige informatie

Amarone en Gastkok.nl

Adres:

Meent 72a

3011 JN Rotterdam

Geopend:

Ma t/m vr      12:00 uur – 14:00 uur; 18:00 uur – 21:30 uur

Zaterdag        18:00 uur – 21:30 uur

Reserveren:              010 4148487

Website:                     www.restaurantamarone.nl

                                     www.gastkok.nl

 

Persinformatie

Indien u geïnteresseerd bent in het afnemen van een interview met Gert Blom of Hans Zwart, hoge resolutie beeldmateriaal wenst, of meer informatie over Amarone wilt, neemt u dan contact op met Tessa Dronzek via tessa@misspublicity.nl of bel 010 214 0593. Ook kunt u een kijkje nemen in de speciaal voor deze klant ingerichte press room via onze website www.misspublicity.nl. In deze virtuele perskamer vindt u altijd actuele informatie over Amarone. Buiten kantooruren belt u met 06 16 930 325.